Are You Smart Enough To Pass The Naturalization Test?

Are You Smart Enough To Pass The Naturalization Test?

Posted: Updated:
OKLAHOMA CITY -

Here are ten questions from the civics portion of the naturalization test.  You must correctly answer six questions in order to pass.  Good luck!

1.    How many justices are on the Supreme Court?
a) 10

b) 11

c) 9

d) 12


2.    What did Susan B. Anthony do?
a) Founded the Red Cross
b) Fought for women's rights

c) Made the first flag of the United States
d) Was the first woman elected to the House of Representatives

3.    The Federalist Papers supported the passage of the U.S. Constitution. Name one of the writers.
a) George Washington
b) James Madison
c) Thomas Jefferson
d) John Adams

4.    Name one branch or part of the government.
a) United Nations
b) Legislative
c) Parliament
d) State Government

5.    Who vetoes bills?
a) The Speaker of the House
b) The President Pro Tempore
c) The Vice President
d) The President

6.    Who was President during the Great Depression and World War II?
a) Harry Truman
b) Calvin Coolidge
c) Franklin Roosevelt
d) Herbert Hoover

7.    What do we call the first ten amendments to the Constitution?
a) The Bill of Rights
b) The Articles of Confederation
c) The Declaration of Independence
D) The Inalienable Rights

8.    What is one thing Benjamin Franklin is famous for?
a) Being the third President of the United States
b) Being a U.S. diplomat
c) Being the youngest member of the Constitutional Convention
d) Being the inventor of the airplane

9.    Name one war fought by the United States in the 1800s.
a) The Korean War
b) The Civil War
c) World War I
d) World War II

10.     If both the President and the Vice President can no longer serve, who becomes President?
a) The Secretary of the Treasury
b) The Secretary of State
c) The Speaker of the House
d) The President Pro Tempore

 

Answers: 1. (c) 2. (b)  3. (b) 4. (b) 5. (d) 6. (c) 7. (a) 8. (b) 9. (b) 10. (c)

 

Learn more about the naturalization test and becoming a US citizen.

Powered by WorldNow
Powered by 

WorldNow
All content © Copyright 2000 - 2014 WorldNow and KOKH. All Rights Reserved.
For more information on this site, please read our Privacy Policy and Terms of Service.